keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Pullukat 5 vrk

Kalanpoikaset kasvavat silmissä! Tänään ikää 5 vrk, vaikka tuntuu, kuin ne olisivat tuhisseet tuossa jo paljon kauemmin. Pennut alkavat olla jo melkoisia pötkylöitä, näyttävät lähinnä hylkeenpoikasilta. Pentueen pienin Monni on viihtynyt maitobaarissa erityisen hyvin, sillä se oli jo tänään tuplannut syntymäpainonsa. Muilla varmaan tulee huomenna vasta tuplat täyteen.

Painot 5 vrk

Siika 660g
Lohi 708g
Ahven 610g
Monni 508g
Rausku 642g

Toissapäivänä aloitin pennuille Bio Sensor -ohjelman, jonka tarkoituksena olisi parantaa hermoston kehitystä. Pentujen reaktioita kääntelyyn on ollut hauska seurata. Pojista Lohi ja Monni ottavat rennosti ja rauhoittuvat käsittelyyn, mutta sitten toisaalta Lohi oli pennuista ainoa, joka ymmärsi poistua epämukavalta tuntuvan kylmän alustan päältä. Tytöt ja Ahven osoittavat voimakkaammin mieltään, etenkin tytöt kiljuvat ja rimpuilevat niin, että kääntelyitä on hankala tehdä.

Fisun ripuli rauhoittui eilen, mutta jatkui sitten kuitenkin tänään. Toivottavasti alkaisi jo loppua kokonaan, kohta en ehdi enää tekemään mitään muuta kuin pyykkäämään. Myös jälkivuotoa Fisulla tulee edelleen ja se vaan lisää sotkun määrää. Ruoka sille maistuu jo normaalisti, ja sitä uppoaa nyt 4x päivässä.

Tässä muutamia uudempia kuvia pentujen 3-5 vuorokausilta

Rausku 3 vrk

Rausku

Monni 3 vrk

Lohi 3 vrk

Siika 3 vrk

Monni
Tänään napsin yksilökuvat kaikista. Siinäkin oli hauskaa seurata pentujen suhtautumista käsittelyyn. Kaikki muut rauhottuivat nukkumaan, kun kavereita ja mammaa ei ollut mukana, mutta Rauskulla oli meno päällä ja siitä sain noin 30 tärähtänyttä kuvaa joissa erottui musta, epäterävä möykky. Lopulta sekin onneksi luovutti ja suostui olemaan hetken paikallaan.

Ahven 5 vrk

Lohi 5 vrk

Siika 5 vrk

Rausku 5 vrk
Monni 5 vrk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti