maanantai 25. helmikuuta 2019

Kalanpoikaset 3 vrk

Kalakasvattamoon kuuluu hyvää. Pennut kasvavat kohisten ja viettävät suurimman osan päivästä ruokaillen. Fisulta vaikuttaisi tulevan hyvin maitoa, tai ainakin pennut ovat tyytyväisiä ja masut pyöreitä. Painot on lähteneet nousemaan jokaisella, päiväkasvut olleet sellaista 30-60 gramman luokkaa.

Painot 3 vrk ikäisinä (suluissa syntymäpaino)

Siika 495g (370g)
Lohi 520g (398g)
Ahven 460g (320g)
Monni 370g (238g)
Rausku 483g (365g)

Eilen Fisulla alkoi tulla tummaa, limaista emätinvuotoa, toivottavasti sen mukana tulee sisään jääneet jälkeiset. Ehdin jo iloita, että säästyttiin synnytyksen jälkeiseltä ripulilta, kun lauantaina Fisulla oli kakka ihan kiinteää. Liian aikaista, sillä eilen aamulla Fisulla alkoi sitten kuitenkin ripuli, jota kesti koko eilisen päivän. Nyt Fisu on onneksi taas jo kunnossa. Fisu viettää suurimman osan ajastaan edelleen pentulaatikossa, mutta silloin tällöin pyörähtää oma-aloitteisesti sohvalla ja sängyssä ottamassa nokoset.






Pentujen touhuja on ihanaa seurata, niitä voisi katsella ihan loputtomiin! Koska luonteista ei hirveästi vielä voi sanoa mitään, olen koittanut syynätä niiden ulkoisia piirteitä. Pentuihin on hauskasti tullut molempien vanhempiensa näköä, mutta joukossa on myös muutama ihan oman näköisensä. Monni on ilmetty Fisun kopio, Ahven ja Rausku puolestaan aivan Mion näköisiä. Siika näyttää eniten Fisun siskolta Misulta, mutta tan-merkkien värisävy on haaleampi. Lohi on hauska yhdistelmä vanhempiaan ruskeassa muodossa, sillä on samanlaiset vahvat tan-merkit kuin Fisulla, mutta hyvin vähän valkoista samaan tapaan kuin Miolla. Karvan pituuksista on mahdoton sanoa vielä mitään varmaa, mutta veikkaisin, että Monni ja Rausku on lyhytkarvaisia, ja Ahven, Siika ja Lohi pitkäkarvaisia. Monnilla ja Rauskulla turkki on erittäin kiiltävä ja tiheä, muilla jotenkin mattapintaisempi ja pehmeämpi.

Tässä videomateriaalia eiliseltä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti