- Mio -
GK VALLH PR Fyhr's Mio
  • Bordercollie, pitkäkarvainen musta tricolour uros
  • synt. 19.11.2015
  • rek. REGV1032/2016 ja ISDS 353127
  • Emä: Gk Vallh Pr Somollis Lass
  • Isä: Shep (A. Sand)

Luonne ja käyttöominaisuudet


Meriitit harrastuslajeista:
- Norjan paimennuksen perusrata suoritettu hyväksytysti 10,5kk iässä
- Ruotsin paimennuksen perusrata suoritettu hyväksytysti 1v iässä
- Kilpailee paimennuksen ylimmässä luokassa
- Paimennuksen IK1-luokassa useita palkintosijoituksia
- Osallistunut paimennuksen Nordic Nursery -mestaruuskisoihinMio on perusluonteeltaan vilkas ja energinen uros. Töitä tehdessään se on sitkeä, jaksaa loputtomasti toistoja eikä anna koskaan periksi. Mio on tasapainoinen koira, jolla ei ongelmia rentoutua missään tilanteessa, sillä on hyvin toimiva "on-off" nappi. Kotioloissa ja arjessa se on aina ollut hyvin helppo, ei ole koskaan tuhonnut mitään eikä sille ole tarvinnut opettaa yksinoloa. Vaikka Mio treenaa vain paimennusta, se rakastaa myös leluja, leikkii mielellään ja taistelee hyvällä otteella. Mio ottaa ruokaa palkkana, vaikka sitä ei ole ruualla juurikaan koulutettu.

Mio on sosiaalinen kaikkia ihmisiä kohtaan, tykkää lapsistakin, ja haluaisi mielellään tervehtiä kaikkia. Toisia koiria kohtaan Mio on myös sosiaalinen, enemmän dominoiva kuin alistuva, mutta sillä on hyvä elekieli ja se on järkevä vieraiden koirien kanssa. Mio on leikkisä ja hyvin kärsivällinen, ja leikkii erittäin kauniisti esimeriksi pienten pentujen ja kissojen kanssa. Terävyyttä Miossa ei ole, saattaa yllättyessään haukahtaa kerran mutta ei varsinaisesti reagoi aggressiivisesti.

Mio on sopivissa määrin nöyrä ja miellyttämishaluinen ollakseen helppo ohjattava, mutta kestää kuitenkin hyvin painetta ohjaajalta eikä ole liian pehmeä. Mio on kiltti, se tahtoo tehdä oikein ja tehdä ohjaajan kanssa yhteistyötä. Paimennettavia eläimiä kohtaan Mio on määrätietoinen ja vahva. Mio paimentaa lampaita ja sikoja, ja on syttynyt paimennukseen hyvin nuorena. Mio ei ole yrittänyt paimentaa muita liikkuvia kohteita kuin paimennettavia eläimiä.

Miolla ei ole arkuuksia ääniä tai uusia tilanteita kohtaan. Mio ei ole koskaan reagoinut mihinkään ääniin, ja vaikka se on syntynyt ja kasvanut maaseudulla, on se matkustanut esimerkiksi junassa ja kävellyt kaupungilla täysin rennosti.

Rakenne ja terveys


Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Olkapäät: kuvattu terveeksi, INCOC-lausunto
Silmät: terveet 2017 ja 2018
Hampaat: normaali purenta, ei hammaspuutoksia
DNA-testit: CEA, IGS, TNS ja SN normaali
Säkäkorkeus: 53cm
Paino: 17,5 kgMio on ollut koko ikänsä perusterve. Mio on liikkeissään järkevä, sillä ei ole sattunut juuri mitään tapaturmia vaikka se paimentaessaan liikkuu kovalla vauhdilla välillä hyvin hankalassa maastossa. Mion omistajan mukaan sillä pysyy aina pää mukana vaikka se juoksisi kovaa. Yhden kerran Mio on kuitenkin aiheuttanut sydämentykytyksiä omistajalleen hypätessään alas toisen kerroksen ikkunasta kuullessaan ulkoa paimennustreenien käskytystä. Tästäkään tempauksesta ei onneksi tullut vammoja. Kaksi hammasta Miolla on murtunut paimennustreeneissä saaduissa tälleissä. Rakenteeltaan Mio on kevyt ja sopusuhtainen, pienehkö uros.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti