lauantai 23. helmikuuta 2019

Ensimmäinen vuorokausi

Ensimmäisinä syntyneet pennut alkavat olla nyt vuorokauden ikäisiä. Kaikki on toistaiseksi mennyt hyvin, kaikki pennut imevät ja hakeutuvat Fisun luo nukkumaan, kukaan ei ole eristäytynyt joukosta ja kaikilla on painot lähteneet tasaisesti nousuun. Fisulta vaikuttaa tulevan hyvin maitoa, ja ruokakin sille on taas maistunut melkein normaalisti. Ulkona käydään vain hyvin pikaisilla pissalenkeillä, ja ulkoa on kova kiire takaisin sisään. Fisulla oli vatsa hieman löysällä eilen synnytyksen aikana, mutta tänään taas jo ihan normaalin kiinteää kakkaa.
Pennuilla on kasvu lähtenyt seuraavasti käyntiin:

Monni 272g (+34g)
Siika 395g (+25g)
Rausku 390g (+25g)
Lohi 433g (+35g)
Ahven 353g (+32g)

Monnia olen hiukan avustanut tissillä siirtämällä isompia korstoja sivummalle, jotta puolta pienempi velipoika saisi itselleen parhaan nisän. Sillä olikin paino noussut toisiksi eniten, lähes saman verran kuin Lohella, vaikka Monni on syntynyt melkein 6h myöhemmin. Ihan lupaavalta siis vaikuttaa pikkusintilläkin elämän alkutaival.

Fisu hoitaa pentuja hyvin, mutta pentulan puhtaanapidon suhteen se ei kyllä saa mitään vuoden äiti -palkintoa. Se nuolee kyllä pentuja niin, että suoli niillä toimii, mutta niiden jätöksiä se ei syö. Kakat on pentulaatikossa viltillä, ja sen myötä pentujen (ja Fisun) turkissa. Tämän suhteen olen joutunut hieman avittamaan, ja putsaamaan pentujen pyllyjä, etteivät sotkisi niin kovasti.


Pentukasa <3

Siika ja Monni


Pikkuinen Monni

Rausku

Lohi

Mustanaamaiset Rausku ja Ahven


1 kommentti: