maanantai 22. heinäkuuta 2019

Kalanpoikasten kuulumisia

Fisun pennut ovat nyt viiden kuukauden ikäisiä. Viime viikolla pääsin treffaamaan kaikkia kalanpoikasia, kun maanantaina pidettiin pentutreffit Loviisassa paimennuksen ja tokon/tottiksen merkeissä ja viikonloppuna oli T-tiimin kesäleiri Jämijärvellä.

Pentutreffeillä menossa mukana olivat Hukka, Lina, Trendi ja Monni. Trendi, Lina ja Monni kävivät nyt ekaa kertaa lampailla, Hukka on lampaita nähnyt jo useamman kerran. Kaikkia pentusia kiinnosti lampaat, Hukka ja Trendi hoksasivat heti ensimmäisellä kerralla jutun juonen ja pyrkivät erittäin intensiivisesti lampaiden luo. Hukka haluaisi myös selkeästi pysäyttää lampaat ja se pyrkii päiden puolelle. Linaa ja Monnia jännitti moiset villaeläimet, mutta eiköhän niilläkin uteliaisuus vie pian voiton epävarmuudesta.

Tokossa/tottiksessa kaikki pennut osaavat leikkiä taisteluleikkejä, kahden lelun leikkiä, tehdä keskittyneesti namijuttuja ja ennen kaikkea yhteistyö ihmisen kanssa vaikutti tulevan kaikilla helposti ja luontevasti. Mitään maailman sähäkimpiä kiitureita nämä eivät ole, mutta sitä en odottanutkaan, sillä molemmat vanhemmat ovat temperamentiltaan enemmänkin vakaita ja tasapainoisia kuin kiihkeitä kuumakalleja.

Toistaiseksi kaikki pennut ovat olleet terveitä ja mukavia arjessa. Hampaat on vaihtuneet kulmureita lukuunottamatta kaikilla, pojilla on molemmat kivekset laskeutuneet (Hukalla oli jo 6-viikon iässä, Monnilla ja Visalla 8-viikkoisena) eikä mitään epämääräisiä ontumia ole ollut. Kaikki ovat jo olleet hyvän tovin sisäsiistejä, eikä mitään isompia arkuuksia tai vippauksia ole tullut esiin.

Tässä videolla 5-kuukautisten Tending L-pentujen treenejä pentutreffeiltä


Ja Anna Silvanin ottamia kuvia maanantailta kauniista ja komeista kalanpoikasista <3

Hukka

Hukka

Hukka

Hukka

Trendi

Trendi

Trendi

Monni

Monni

Monni

Lina

Lina

Lina

Lina
Visaa puolestaan treffasin leirillä jälkitreenien merkeissä. Visa vaikutti hyvin samanlaiselta kuin muutkin Fisun pennuista, reipas, järkevä, keskittymiskykyinen ja yhteistyöhaluinen. Jäljellä se vaikuttaa olevan melkoinen luonnonlahjakkuus, sillä jo nyt 5kk iässä se ajoi parin sadan metrin mittaista jälkeä, ratkaisi kulmat ja nosti kepit kuin vanha tekijä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti