sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Pennut 6 viikkoa

Pennuilla tuli perjantaina kuusi viikkoa mittariin. Hurjan nopeasti aika on kulunut, ensi viikolla ne jo lähtevät uusiin koteihin! Toisaalta tuntuu, että siitä on ikuisuus, kun Fisu ja pennut lähtivät päämajaan.

Kävin eilen katsomassa pentuja. Viikossa vauhti on taas kasvanut, pennut sinkoilevat pihalla hurjaa vauhtia ja ovat fyysisesti jo huomattavasti paremmin kehittyneitä kuin viisiviikkoisina. Kiipeävät kätevästi jo rappusia ylös, tasapainoilevat erilaisilla alustoilla ja eivät enää pyllähdä saalistaessaan lelua. Kakat tehdään pääasiassa jo ulos, pisuja tulee vielä sisälle.

Pennuilla oli eilen pentutesti. Kaikki olivat siinä reippaita pieniä harrastuskoiran alkuja ja mitään suuria yllätyksiä ei tullut. Pennut ovat keskenään aika tasaisia, kaikki ovat sosiaalisia ihmistä kohtaan ja innostuvat leikkimisestä. Eivät hetkahda pienestä ja palautuvat nopeasti. Kolme pennuista reagoi hieman ääneen, mutta eivät varsinaisesti säikähtämällä vaan hieman ihmettelemällä. Kodit on pennuille nyt jo päätetty ja viralliset nimet pennut saavat tiistaina, jolloin on sirutus ja eläinlääkärin tarkastus. Itse jo olen toki pentuja pyöritellyt, ja vaikutavat terveiltä kaikki. Pojista Lohella tuntuu jo molemmat kivekset paikoillaan, Monnilla toinen on pussissa ja toinen matkalla, Ahvenella ei kumpikaan kives ole vielä pussissa asti mutta toinen tuntuu jo nivusalueella.

Painot 6 vko 1 pv iässä

Siika 3,4 kg
Lohi 4,3 kg
Ahven 3,7 kg
Monni 3,3-3,4 kg, Monni heilui niin paljon ettei punnitus meinannut onnistua
Rausku 3,3 kg

Lapset ulkoruokinnassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti