sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

5-viikkoiset sukansyöjämonsterit

Tänään iltapäivä vierähti taas pentuaitauksessa. Viikossa pennelit ovat kasvaneet taas hurjasti ja vauhti kiihtyy koko ajan. Vähän väliä joku roikkuu sukassa, sylissä tähtää naskalihampaat suoraan nenään tai repii hiuksia. Oikeita pikku piraijoita <3 Ulkona ei enää palele vaan bilettävät aitauksessa menemään, ja viikolla ovat käyneet "lenkillä" jo pellollakin. Loppuviikosta myös ensimmäinen pentu (Siika) on onnistunut karkaamaan pentuaitauksesta, joten porttia on jouduttu korottamaan.

Tällä viikolla Fisu on alkanut itse vieroittamaan pentuja. Se ei anna enää niiden imeä kuin muutaman kerran päivässä, enimmäkseen juoksee karkuun piraijalaumaa ja välillä muristen komentaa niitä. Fisulla on karva alkanut tippumaan oikein toden teolla, sitä varisee kuin joulukuusesta. Se on jokseenkin kapisen näköinen kun lihakset on kuihtuneet ja painoa pudonnut imetyksen myötä varmaan useampi kilo, ja nyt tippuu jo karvatkin.

Pennut ovat melkoisen isoja kaikki. Lohi alkaa jo nyt olla sellaisen keskimääräisen luovutusikäisen bc-pennun kokoinen :O Painot 5vko 2pv iässä

Siika: 2950g
Lohi: 3670g
Ahven: 3058g
Monni: 2750g
Rausku: 2765g

Tarkastin pentujen purennat tänään, ja yllärinä kolmelta pennulta (Lohi, Ahven, Siika) löytyi yksi ylimääräinen I2 etuhammas. Purennat kaikilla on normaalit. Jännittävää nähdä, tuleeko pysyviinkin hampaisiin ylimääräisiä vai onko kyseessä vain maitohampaiden poikkeama. Kiveksiä yritin pojilta etsiä, mutta en oikein tuntenut mitään. Ovat niin pullukoita, että lähinnä siellä tuntuu rasvaa :D
Koska pennut ovat jo melkoisen vauhdikkaita, ei mun kamera tahdo pysyä enää niiden mukana. Tässä siis videokuvaa kalanpoikasista :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti