sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Kalakasvattamon kuulumisia

Pentuset ovat tänään 9 vrk ikäisiä. Kehistystä on ollut hauskaa seurata, ne kasvavat ja kehittyvät ihan silmissä! Viikko sitten pennut eivät tehneet mitään muuta kuin söivät, nukkuivat ja ryömivät (hitaasti ja harhaillen), nyt ne murisevat ja haukahtelevat, hakevat kontaktia ihmiseen, kiipeilevät Fisun päällä ja tunkevat syliin, mönkivät hurjaa vauhtia ja tänään pentulaatikossa on tapailtu jo ensimmäisiä haparoivia askeleita. Silmät kaikilla on vielä kiinni, mutta eiköhän ne ensi viikolla aukea.

Fisun nisä on jo huomattavasti parempi, siinä tuntuu enää ihan pieni patti. Punoitus on helpottanut eikä Fisu mitenkään arista nisän tunnustelua. Mitään lääkkeitä en onneksi joutunut sille antamaan, tulehdus helpotti vaan tiheällä tyhjentämisellä ja lämpöhauteilla. Myöskään pentujen vatsat eivät ole enää niin löysällä, ja Fisu on kunnostautunut muutenkin pentulaatikon puhtaanapidossa. Kaikin puolin siis kalakasvattamoon kuuluu hyvää.

Pennut kasvavat tasaiseen tahtiin, isoimmat (Lohi ja Siika) ovat jo lähes kilon painoisia, pieninkin (Monni) jo yli 700g. Motorisesti tällä hetkellä parhaiten ovat kehittyneet Lohi ja Monni, molemmat nousevat jo hetkittäin seisomaan. Muut tyytyvät edelleen ryömimään. Myös väritykseen ja ulkonäköön on tullut muutoksia, kun tan-merkit ovat alkaneet vahvistumaan. Syntyessään lähes identtiset Ahven ja Rausku ovat nyt jo ihan eri näköisiä, Rauskulla on tullut reilusti lisää ruskeaa naamaan, silmien päällä on selkeät ruskeat täplät. Ahvenella puolestaan ruskeaa on vain poskien reunoilla, mutta sävy on vaaleampi kuin Rauskulla. Monnilla on myös alkanut naaman tan-merkit leviämään, jännää nähdä, minkälainen naamakuvio sille lopulta tuleekaan. Ahven ja Siika ovat kyllä aika isolla varmuudella pitkäkarvaisia, niiden turkki näyttää ja tuntuu erilaiselta kuin muilla. Lohesta en ole enää varma, se saattaa olla sittenkin lyhytkarvainen. Monni ja Rausku ovat hyvin todennäköisesti lyhytkarvoja.

Rausku 8 vrk

Monni 8 vrk

Ahven 8 vrk

Siika ja Lohi

Pentukasa <3

Siika ja Lohi

Tytöt 8 vrk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti