tiistai 18. joulukuuta 2018

Toka proge ja agilitya Mion kanssa

Eilen illalla Fisu ja Mio treffasivat toistamiseen, ja Fisu teki edelleen hyvin selväksi, että pyllyn suuntaan Miolla ei ole asiaa. Fisu ei ollut pätkääkään kiinnostunut koko sulhosta, ei edes leikkimielessä. Fisu jatkoi siis takaisin äidin luo hoitoon, en halua pitää pariskuntaa samassa asunnossa nyt kun aika on selvästi väärä. 

Tänään aamulla (13. juoksupäivä) kävin ottamassa Fisusta uuden progenäytteen ja vein sen Opaskoirakoulun klinikalle tutkittavaksi. Aamupäivällä valmistui tulos, proge oli vasta 0,8 ng/ml eli ei käytännössä ole noussut yhtään! Ei siis ihme, ettei Fisua sulho vielä kiinnosta. Päätettiin, että tänään ei edes yritetä treffata, on vielä ihan liian aikaista. Näköjään juoksujen välillä voi olla isoja eroja, aiemmissa juoksuissa Fisulla on ollut tärppipäivät juuri näihin aikoihin ja nyt ei olla vielä lähelläkään. 

Koska treffejä ei tänään tullut, niin käytiin sitten treenaamassa Ojangossa. Fisu sai puuhastella vaan jotain ihan hömppäjuttuja mielenvirkistykseksi. Mion kanssa kokeilin ensin leikkiä kentällä, ja sitten tehtiin vähän aksaa! Leluksi kelpasi hyvin Fisun kehu-lelu, sitä Mio tykkäsi saalistaa, noutaa ja taistella siitä. Kokeilin sitten ihan yksittäistä 40cm hyppyä, ja siitähän Mio innostuikin! Alusta asti piti hyvin vauhtia päällä, palkkautui hyvin lelulla, juoksi kuolleellekin lelulle eikä pudottanut rimaa kertaakaan. Kokeiltiin myös namipalkalla madallettua A-estettä, ja sitäkin Mio meni ihan tosi kivalla asenteella, ja lähti myös itsenäisesti tarjoamaankin sen kiipeämistä. Koko "treenin" ajan Mio keskittyi 100% tekemiseen, ei huomannut muita kentän ohi käveleviä koiria, ihmisiä tai naapurikentältä tulevia juoksuisen Fisun hajuja. Se palauttaa lelua luonnostaan (!!!!!!) ihmiselle ja teki koko treenin täysin äänettömästi.

Kotona Mio on helppo ja huomaamaton. Yöt se nukkuu sängyssä Fisun paikalla, päivisin se on ollut mulla nyt töissä mukana. Lenkeillä se menee pääosin vapaana, ja toimii pitkälti samalla tavalla kuin Fisu. Se ei jahtaa mitään luonnon eläimiä, ei mene vastaantulevien koirien tai ihmisten luo ja pitää itse huolen, että pysyy näköetäisyydellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti